+2 дауыс
1.9k көрілді
Жаз ортасында барлық жемiс- жидектер пiсе бастайды. Бақтагы тусiп қалган алма, өрiктердi қақтап кептiрiп қояды ажем жылда. Сол кептiрiлген жемiстердiң денсаулыққа қандай пайдасы бар?

1 жауап

+3 дауыс
 
Жақсы жауап
Кептірілген жемістер бастапқы шикізаттың дәмі, хош иісі, түсі сияқты белгілерін мардымды түрде сақтайды. Дегенмен, олар жаңа піскен жемістерге қарағанда әлдеқайда жоғары энергетикалық құндылығымен сипатталады. Сонымен қатар, олар, атап айтқанда, бета-каротин, калий, магний, Е және С дәрумендері сияқты көптеген құнарлы заттардың көзі болып табылады, ширығуды жеңуге көмектеседі.

Жазылған
Несі бар ,жауабың жап жақсы қысқа әрі түсінікті , бір ұпай қостым.
...