Бір атаулы күндерде болмаса өзім кәуәпті мүлдем жемеймін. Зияны өте көп, Жахар айтқандай рак ауруын туғызады, себебі ол атқа күйіп піскеннен кейін онда концероген болады, күйдіріп жасалатындардың барлығы да концероген ғой (көз бояулары да күйдіріп жасалады), ол қанға түсіп жинақталып қалса катерлі/қатерсіз рак болуы әбден мүмкін.
Бруциллез ауруының да ең негізгі жұғу жолы дұрыс піспеген малдың етінен жұғады. Кейде друзялармен или там родовиктермен шашлык жасайтын кезде алдымен етті қайналып пісіріп алып жасаса ет бір жағынан жұмсақ,сочный болады, ошлык жасағанда пісуі де тез болады, ең жақсысы аурудың алдын алады.
Көшедегі тамақ фаст-фуд тез дайындалған тамақ деген ғой қазақшасы, тез дайындалған тамақ асқазан рагін тудырады, қазір көп ғой асқазанымен проблемасы барлар, жастайынан майлы тамақ жей алмай... Адам жас кезде тасқа дейін қорытып жібере беретіндей болу керек ғой, қазіргілердің иммунитеті иммунитет емес ғой, сөзден сөз шығып кетті, иммунитетті бір витамин С деп ойлаймыз, ал жақында ғалымдардың дәлелдеуінше витамин С вирусқа жақсы қарсы тұрғанымен, адамның иммуниетін әлсіретеді екен, мен таң қалдым мысалы, өзім әлсіздік сезсем өз өзіме аскарбиновая кислота салып алатынмын 1 курсын қабыллдап. Сөйтсем қайта өз өзіме зиян жасап жүр екенмін... Иммуниетіміз әлсіз болмай қайтсін бәлі жасанды тамақ, ситетика кигеніміз, жегеніміз.. Өзімізше күнде сүт айран ішсем мықты болам деген қайдан, ол сиырлар да жасанды удобрениемен өсірілген шөп жеп, жайлауға шықпаған, бір орнында тұрып пайда болған сүттен жасалады. Ұрпақтарымыз қалай өмір сүреді екен бара бара... қазіргі бактерия вирустар диахлрында қоректік зат ретінде көреді, оларға уже әер етпейді де, дихлор шықты енді, сөйтіп сөйтіп процедурныйда таза химикатпен залалсыздардыратын болатын шығар, мдааа деп қоясын ғо)