+2 дауыс
13.1k көрілді
малдың еті иістенгенде, қалай пайдалануга болады???қалпына келтіруге болама?

4 жауап

0 дауыс
муздай суга шамалы уксус косып жуып жибер, сосын муздай сумен шайып жибер.   немесе тузды сугада жуып жиберуине болады..муздай сумен жуасын бирак...
0 дауыс
муздай суға шамалы уксус қосып жуып жібер, сосын мұздай сумен шайып жибер.   немесе тұзды суғада жуып жіберуіне болады..мұздай сумен жуасын бірак.............
0 дауыс
тұзды суға жуып жақсылап сосын далаға желге кептирип алса деймін.содан соң жуамен жақсылап қуырып қана пайдаланып көріңіз.
0 дауыс
Қатты иістеніп кеткен етті негізі жемей ақ тастаған дұрыс ! Егер аздап енді иістене бастаса, онда марганцовка ерітіндісімен жуып, (ақшыл қызғылт ерітінді)  содан соң салқын суға салып отты жағып,аздап тұз салып , көбігі шыға бастағанда сорпасын төгіп тастайды. Сосын етті майдалау етіп турап, маймен ,пияз соңынан сарымсақ қосып 40 минуттай бұқтырып алып, қажет мөлшерде тұздап, бұрыштап ,қатты болса аздап қана су қосып ет жұмсарғанша аз отта бұқтыруды жалғастыр.Соңынан лавр жапырағын қоссаңда болады.
...