Көтеруге қоймайды, керісінше, қамыр дайын болған соң бірден пісіру керек. Қамыр дайындалып жатқанда пешті қыздыру керек, яғни пирог қамырын қызып тұрған пешке саласыз.
Сұйық қамырмен жасалатын пирог рецептерінде ұнға қоса ұнтақ жарма (манная крупа) 1-2 ас қасық қосып жіберсе, ортасы шикі болып, отырып қалмайды. Әдетте ондай пирогтарды 180°С-та пісіреді және піскенін тексеру үшін ағаш шимен тексереді. Яғни пирогтың ортасына шиді тығып көресіз, құрғақ шықса бәлішіңіз дайын деген сөз.
Тағы бір кеңес, ас содасының орнына қамыр қопсытқыш қолданған жақсы (разрыхлитель теста).