Кесілген алмаға лимоның шырынын қосса неге алманың түсі өзгермейді?

0 дауыс
5.1k қаралым

Алманы ортасынан н/е басқалай да кессек, біраз уақыт тұрса қоңырлау секілді ма түске бояла бастайды. Ал егер лимон шырынын жақса (смазать)  түсі өзгермейді. Бұл неліктен???

Биология

2 жауап

0 дауыс
Жақсы жауап
Өтірік жауап: алманың қараю себебі оның құрамындағы темір  (ферум) элементінің болуына байланысты. Яғни, түк құнарсыз қытайдан келге алма қараймайтыны сондықтан. Ал, лимон алмадағы темірді жойып жібереді. Сондықтан қараймайды. Или ауа өткізбейтін слой құрайды. )
түсінуге тырысып жатырмын)))
+1 дауыс
Алманың құрамындағы темір ауадағы оттекпен әрекеттесіп,тотығады,ал лимон қышқылы себілген бөліктің қараймайтын себебі,ол қорғаныштық қызмет атқарады,яғни темірдің оттекпен әрекеттесуіне бөгет болады
127,728 сұрақ
322,342 жауап
153,210 пікір
72,716 қолданушы