Математика сұрақ қойды | 559 қаралды
559 қаралды
Теңдеуді шешіңдер:  (5х – 3)(2х + 1) – (2х – 3)(5х + 4) =  - 3  осы есепті шығарып бере аласыздар ма? Бұл есепті Togzhan шығарып бере аласыз ба? Есеб3мнін шешуі болады деп үміттенемін !Өтінем есебімнің тез арада шығарылуын күтемін!

3 жауап

жауап берді
**[Міне][1] шеші**мі
[1]:https://surak.baribar.kz/go.php?url=http://www.wolframalpha.com/input/?i=%285x%E2%80%933%29%282%D1%85%2B1%29%E2%80%93%282%D1%85%E2%80%933%29%285%D1%85%2B4%29%3D-3
жауап берді
(5х – 3)(2х + 1) – (2х – 3)(5х + 4) = - 3
10х^2+5x-6x-3-10x^2-8x+15x+12=-3
5x-6x-8x+15x=-3+3-12
6x=-12
x=-2
жауап берді
(5x-3)(2x+1)-(2x-3)(5x+4)=-3
10x+5x-6x-3-10x-8x+15x+12=-3
                       6x=-3-9
                        6x=-12
                           x=-2

Сіздің жауабыңыз

Есіміңіз:
Құпиялық: Email поштаңыз тек сізге хабарлама жіберу үшін ғана қолданылады
Спамға қарсы тексеру:
Он бірге бесті қосыңыз?
Модерациядан өтпес үшін сайтқа кіріңіз немесе тіркеліңіз
117,644 сұрақ
302,103 жауап
153,341 пікір
64,842 қолданушы