Физика сұрақ қойды | 25.7k қаралды
25.7k қаралды
1)Автобус алгашкы 9км жолды 36км\саг жылдамдыкпен,ал келеси 27км жолды 54км\саг жылдамдыкпен журди.Автобус козгалысынын орташа жылдамды кандай?
2) Велосипедші алғашқы 0,5 сағатта10 км жол журді.Келесі 12 минутта ол 25км/сағ жылдамдықпен қозғалды.Ол соңғы 9 км жолда 18км\сағ жылдамдықпен жүрді.
Велосипедшінің а)барлық жүрген жолдағы : ә)жолдың бірінші жартысындағы орташа жылдамдығын табу керек.

28 жауап

жауап берді
1) 9 : 36= 0,25 сағ
2) 27 : 54= 0,5 сағ
3) 0,25 + 0,5=0,75 барлық уақыты
4) 9 + 27 = 36 км  барлық жүрген жолы
5) 36 : 0,75= 48 км/час  автобустың орташа жылдамдығы
жауап берді
жауап кутемин достар тезирек  ЖЖ тандаймын
жауап берді
оохо мынау бүгін ғана бізге физикадан берген есептер ғой!
жауап берді
1 ші есеп жауабы- 6 км/сағ
2 ші есеп жауабы- а)20 км/сағ       ә)5 км/сағ
жауап берді
Жүрген барлық жолы  10+1/5*25+9=24 км
Орташа жылдамдығы (10+1/5*25 *2/5) /(1/2+1/5*2/5)=12/(1/2+3/25)=12/29/50=600/29=21 (жуықтап)
жауап берді
еки арбаша арекетескенде олардын жылдамдыгы 20см/с тан жане 60см/-ке озгереди улкен арбашанын массасы 0,6кг киши арбашанын массасы неге тен отинем шыгарып бериниздерши керек болып тур
жауап берді
14 жаттығу барлық есеп
2007 өңделген кітаптан 14 жаттығудын 3,4 керек еді
жауап берді
Сыйымдылыгы 15м³аквариумга су куйылады .аквариумдегы массасы кандай?Судын тыгыздыгын 1000км/м³ тен деп алындар
жауап берді
0,08дициметрмен миллиметрмен сантиметрмен айналдырып бересыздер
0.08дм=8мм=0.8см
жауап берді
T1=9/36=0.25саг

T2=27/54=0.5саг

T=0.5+0.25=0.75саг

L=27+9=36км

V=36/0.75=48км/саг

 

12/60=0.2саг

L2=25*0.2=5км

T3=9/18=0.5саг

T=0.5+0.2+0.5=1.2саг

L=10+5+9=24км

V=24/1.2=20км/саг

Сіздің жауабыңыз

Есіміңіз:
Құпиялық: Email поштаңыз тек сізге хабарлама жіберу үшін ғана қолданылады
Спамға қарсы тексеру:
Он бірге бесті қосыңыз?
Модерациядан өтпес үшін сайтқа кіріңіз немесе тіркеліңіз
117,645 сұрақ
302,137 жауап
153,341 пікір
64,859 қолданушы