0 дауыс
2.5k көрілді
Бағана ауыз ашарға котлет пісіргенмін. :P Құрамына картоп, пияз, нан, жұмыртқа. Котлеттің аты [Кортопты котлет][1]
Сұрақ: Сол котлет жасап қуырып жатқанда шашылып қалды (тамаққа ұқсап кетті) Енді фантазияларыңды қосыңыздарша қалай бәрің біріктіріп, котлет немесе басқада тағам түрің жасауға болады?

  [1]: http://aitaber.kz/blog/tagamdar/2608.html:(

6 жауап

+1 дауыс
картоптың сөлін мықтап сығып тастау керек, яғни нығыздап қолмен домалақ  пішінге келтіре отырып ұнға аунатуға да болады
ох сол ұнға аунатпағаннан ау я жабыспай қалғаны)))) Идея)))
+1 дауыс
Біздің үйде котлет пісіргенде еттер шашылып қалмас үшін әуелі фаршты араластырғанда жұмыртқа қосатын, сонда пісіргенде  шашылып қалмайды
Мен жұмыртқа қостым. 2 еуін. болмады сонда да)) рахмет жауабыңызба
Білмедім ал, біздің үйде екі үш жұмыртқа қосады тім жақсы котлет боп шығады
+1 дауыс
жұмыртқа араластырып жібер олда шашыратпайды
+1 дауыс
котлетті ұнға аунатып алыңыз да табаға салыңыз. асты пісті-ау дегенше вилкамен ұстамаңыз.
+1 дауыс
Привет, Картоптан котлет жасау үшін ең алдымен картопты кайнатып аламыз, және піскен уақытта отты сөндірмей картопты тостаққа салып суытып алу керек. Сол кезде картоп құрғактай піседі. Егер картоп суда көп тұрып калса ондай картоптан котлет шықпайды. Сосын құрғақ картопты әбден езіп аламызда ішіне пиязды ұсақтап турап алып ішіне тұз, бұрыш т,б нәрселерді салып абден езіп аламызда котлет сияқты езіп, колмен жасап аламыз. Сосын газға табаны қыздырып ішіне май құямыз. осы кезде жұмыртқаны тостаққа жарып салып қоямыз. сол жұмыртқаға жаңағы котлетті аунатып майға қуырып аламыз. Сосын дайын. Дәміде , түрі де сүйкімді болады. Ас болсын.
0 дауыс
Ұнға аунатып алдын ала дайындап алу керек
...