Еттің халал мен харам екендіктерін(мұсылмандарға рұқсат етілгендері туралы) ажырату еш мүмкін емес,ол етті сатуға шығарушының имандылығына ғана байланысты.Сондықтан да дұрысы малды тірідей алып халал бауыздап қолдану.Ал малдың бауыздалып(бауыздау қанын таза ағызу) сойылғанын немесе басқалай өлтірілгенін байқап қарасаң еттен ажырытуға болады.Таза бауыздалған ет жұмсақ,ет талшықтарының арасы қансыз таза,бозғылт қызыл болып келеді.Ал таза бауыздалмаған малдың еті керісінше сырт қабаты жұқа қабыршақты(пленкалы),ет талшықтарының арасында ұйыған қан қалдықтары байқалып,ет қарақошқылданып тұрады.Ал шұжық халал болады дегенге өз басым өлтірсе бе сенбеймін.Таза шұжық тек қана қазы,себебі оған қазының өз майынан басқа май қосуды қажет етпейді.