Тағам, Аспаздық | 2.7k қаралды
2.7k қаралды

7 жауап

құртты жасағаннан кейін, бір ыдысқа бір бірлеп жинап,бетін мәрлімен жауып шыбын қонбайтындай етіп күннін көзіне шығарып қойады ғой.сосын екі үш күнде кеуіп қатайады
Жақсы Жауап

жоқ кептіре алмаймын

Иә, құртты жасай да, кептіре де аламын. Оңай нәрсе ғой.

ҚАЗАҚ ҚЫЗДАРЫ ЖАРАЙСЫҢДАР!  АЛ АЙРАНДЫ ҚАЛАЙ ҰЙЫТАДЫ?

Сүтке айранды (тамызық) құю арқылы ұйытамыз. Құртты біз кептірмейміз, күннің көзіне шығарып, бетін жауып қойсаңыз өзі-ақ кебеді.

Тамыздық-отты тұтандыру үшін көмекке пайдалынатын заттар(шоқ,керосин,майда тез тұтанатын шырпы,қамыс тәріздес нәрселер). Айран дайындау үшін ұйытқы пайдалынады.Ұйатқы әр түрлі жолдармен жасалады.
   Ал құртты кептіргенде қазақтар ыдысқа салмай шидің ұстіне жайып кептірген,сонда астынан соққан ауа лебі құртты біркелкі,әрі тез кептіріп,күн қызуымен жарылып кетуден сақтаған.
Мен тамызық дедім, тамыздық емес, мұқият оқығаныңыз жөн болар.
Тамызық деген"ТАМЫЗДЫҚ" сөзінің қате берілген нұсқасы емес пе екен? Мүмкін қателескен шығармын,періште емес пендемін ғой.
Жоқ, олай емес.
Салеметсізбе ал ашыған сметаннан не жасауға болады құрт жасауға болама кім біледі екен
Ашыган каймактан балкаймак писируге болады, кишкене гана секер косасыз
118,507 сұрақ
305,580 жауап
153,302 пікір
67,998 қолданушы