+2 дауыс
6.1k көрілді

7 жауап

+1 дауыс
 
Жақсы жауап
құртты жасағаннан кейін, бір ыдысқа бір бірлеп жинап,бетін мәрлімен жауып шыбын қонбайтындай етіп күннін көзіне шығарып қойады ғой.сосын екі үш күнде кеуіп қатайады
+2 дауыс

жоқ кептіре алмаймын

+3 дауыс

Иә, құртты жасай да, кептіре де аламын. Оңай нәрсе ғой.

+2 дауыс
ҚАЗАҚ ҚЫЗДАРЫ ЖАРАЙСЫҢДАР!  АЛ АЙРАНДЫ ҚАЛАЙ ҰЙЫТАДЫ?
+1 дауыс

Сүтке айранды (тамызық) құю арқылы ұйытамыз. Құртты біз кептірмейміз, күннің көзіне шығарып, бетін жауып қойсаңыз өзі-ақ кебеді.

Тамыздық-отты тұтандыру үшін көмекке пайдалынатын заттар(шоқ,керосин,майда тез тұтанатын шырпы,қамыс тәріздес нәрселер). Айран дайындау үшін ұйытқы пайдалынады.Ұйатқы әр түрлі жолдармен жасалады.
   Ал құртты кептіргенде қазақтар ыдысқа салмай шидің ұстіне жайып кептірген,сонда астынан соққан ауа лебі құртты біркелкі,әрі тез кептіріп,күн қызуымен жарылып кетуден сақтаған.
Мен тамызық дедім, тамыздық емес, мұқият оқығаныңыз жөн болар.
Тамызық деген"ТАМЫЗДЫҚ" сөзінің қате берілген нұсқасы емес пе екен? Мүмкін қателескен шығармын,періште емес пендемін ғой.
Жоқ, олай емес.
0 дауыс
Салеметсізбе ал ашыған сметаннан не жасауға болады құрт жасауға болама кім біледі екен
0 дауыс
Ашыган каймактан балкаймак писируге болады, кишкене гана секер косасыз

Ұқсас сұрақтар

...