Адамның жаратылысы әртүрлі ғой. Мәселен, кейбіреулер сау сақтарын жылы суға (құрамында хош иістің неше түрі бар) салып, массаждап, тырнақтың жанжағындағы етті еппен алып жатқанда маужырап, рахат сезімге бөленеді. Жүйке аз болса да тынышталады. Міне, ондай сәтте көз жұмулы... сәл де болса ұйықтап кететіндер де болады. Жүйкенің кейбір нүктелері саусақ ұшында, тырнақ ішінде болады.
Тырнақ адам ағзасының қай жері ауыратынынан хабар береді. Мамандардың айтуынша «тырнақтың ұшы екіге бөлініп, сына бер се ағзаға қалий жетіс пейді» дейді. Қыз келіншектердің мінездерінің әртүрлілігі секілді, тыр нақ құрылымы да түрліше боп келеді.
Кальцийдің жетіспейтіндігінің орнын толықтыру үшін жұмыртқаның қабығын жейді. Ол үшін жұмыртқаның жылы сумен сабындап жуады, құрғатады. Со сын жұмыртқаны жарып, ішіндегі сұйықтықтан және жұмсақ қабы ғынан арылтады, қатты қабығын тақтайға қойып ұнтақтайды. Ұн ақты екіге бөліп, бір бөлігін таңертеңгі та мақтан соң сумен не месе сусынмен ішеді.
Яғни, бір жұмыртқаның қабығы екі рет қабылдауға жетеді.
Тырнақтың өзіненөзі сынатыны немесе қабаттанып өсетіні болады. Бұндай жағдай көктем, жаз айларында жиі байқалады. Оның негізгі себебі – витаминнің жетіспеушілігі. Сондықтан, күнделікті тағам рационына көкөніс пен жемісті көбірек енгізу қажет. Апта сайын қолыңыз ды тұз немесе йод пен ас содасы қосылған жылы суға 1015 минуттай малып отырыңыз. Мұқият сүртіп, кептірген соң, крем немесе тазартылған өсімдік майын жағыңыз. Осы ны бірнеше рет қайталасаңыз, қолыңыздың терісі жұмсарып, тырнағыңыз сынбайтын болады.
Мәлімет http://info-tses.kz сайтынан алынды.