Мынаны аударып берсеңдер...(Коржики)

0 дауыс
1.5k қаралым
Ингредиенты для коржиков:
одна пачка сливочного масла, одной яйцо, пол стакана сахара, четверть чайной ложки соды, пол столовой ложки сметаны или майонеза, три стакана муки.
Приготовление коржиков:
Масло выдержать при комнатной температуре, чтобы оно размягчилось. Все ингредиенты положить в посуду для замешивания теста, за исключением муки. Муку будем добавлять частями, по одному стакану. Сметаны кладите не больше чем указано в рецепте, лучше положить чуть меньше. Ингредиенты перемешать с помощью деревянной лопатки. И постепенно добавить всю муку. Пока тесто жидкое, вымешивать деревянной лопаткой. Потом руками. Муку добавлять до тех пор, пока тесто не перестанет липнуть к рукам. Готовое тесто накрыть и положить в холодильник на пол часа.
Когда тесто охладится, раскатать его до толщины 8-10 мм. Чтобы тесто не липло к столу, присыпать стол мукой, но не много. С помощью стакана нарезать из теста коржики. Из остатков теста я делаю коржики руками – леплю коржики, похожие на раскатанные.
Каждый коржик обвалять одной стороной в сахаре. Затем стороной без сахара выкладывать на противень. Тесто жирное и противень можно не смазывать. Выпекать коржики по схеме. Ставить в духовку, разогретую до 200 градусов Цельсия, выпекать 5 минут. Затем уменьшить температуру до 180 градусов Цельсия и выпекать ещё 10 минут. Для определения готовности коржиков, духовку можно открывать и просто пробовать коржик на вкус, немного охладив.
Жалпы сұрақ

1 жауап

+1 дауыс
Коржикке арналған ингредиенттер/қосатын заттар:
*Сары май 1 пәшкісі,бір жұмыртқа,жарты стақан қант,шай қасығының 1/4 бөлігіндей сода,қаймақ не майонезден жарты ас қасық,үш стақан ұн.*
Коржиктерді дайындау:
Сары майды бөлме температурасында жылытып алу керек.Барлық қосатын заттарды /ингредиенттерді қамыр жасау үшін бір ыдысқа араластыру ,салу керек.Ұн қоспай тұра тұрамыз.Ұнды шетінен-шетінен 1 стақаннан салып отырамыз.Қаймақты рецептіде көрсетілгеннен сәл-пәл аздап құю керек.Ингредиеттерді ағаш қалақшамен араластыру керек.Сөйтіп барлық ұнды саламыз.Қамыр жұмсақ болып тұрғанда ағаш қалақшамен,сосын қолмен  араластырамыз.Ұн қосуды қолға жабыспайынша сала береміз.Дайын қамырды  тоңазытқышқа бетін жауып жарты сағатқа  салып қоямыз.Қамыр салқын, суық болғанда оны қалыңдығы 8-10 мм қылып жаямыз.Қамыр үстелге жабыспас үшін үстел үстіне сәл-пәл ұн сеуіп қоямыз.Стақанның көмегімен қамырдан коржик жасаймыз.Қамырдың қалғанынан мен қолмен  жайылған коржиктерге ұқсатып коржиктер жасай беремін.
Коржиктердің бір жағын қантқа аунатып аламыз.Қанты жоқ жағын қаратып жайпақ қаңылтыр табаққа саламыз.Қамыр майлы  болғандықтан қаңылтыр табақты майламай-ақ қойсақ та болады.Коржиктерді сұлба бойынша  пісіреміз.200 градус Цельсиге дейін қыздырылған духовкаға қоямыз.5 минут тұру керек.Содан кейін температурасын  180 градусқа дейін азайтамыз және тағы 10 минутқа қоямыз духовкаға.Коржиктердің дайын болғанын білу үшін духовканы ашамыз , сосын аздап суытып дәмін татып көреміз.
Жауап иесіне ұнаса жақсы жауап деп белгілеу есіңізде болсын.
Талмас қанат пен плюс Саған. Не`деген еңбек десейш)
қандай еңбекті айтып тұрсын сайттан аудара салған ғой)))))))
Қой, ей. Көз майымды тауысып аударғанымды осылай бағалғаның ба?Өзім аудардым!!!!!!!!!!!Сен тура осыны аудару сайттарына салып көр, көрерміз қалай аударылып шығатынын....
аа кешіріңіз білмідім,просто қазір сол сайтқа кірушілер көп болған соң....кешіріңіз ыңғайсыз болдым ғой........
127,728 сұрақ
322,322 жауап
153,203 пікір
72,717 қолданушы