Ежелгі замандағы көшпенділер негізінен жылқы етімен тамақтанған және денсаулықтары мықты болған. Бұндай тағам көптеген заманауи дәрілердің орнын баса алатын.
Еттің сапасы, ең біріншіден, малды бордақылауға байланысты. Сапалы және жаңадан сойылған жылқы етін қызғылт түс ерекшелендіреді. Майлары ақ болуы керек, бұл екі жылдан аспаған жас мал етінің көрсеткіші болып табылады.
Еттің үш түрін атап өтуге болады: бір жасар, екі және үш жасар жылқы еті. Малдың жасы қаншалықты үлкен болса, еті соншалықты қатты болады. Отбасыңыз үшін екі жасар жылқының етін алуға болады. Етті таныстардан немесе малды қалай өсіретінін білетін фермалардан алғаныңыз жөн, себебі еттің сапасы жасына ғана емес, сонымен қатар оның қалай баптап бағылатынына да байланысты.