Қалампыр – бұл тек тропикалық, теңіз климатында, мысалы Малайзияда, Индонезия мен Танзанияда өсетін мәңгі жасыл қалампыр ағашының кептірілген гүлшанақтары. Еуропада қалампыр Жерорта теңізі асханасының арқасында қолданылады. Қалампырды шәйға немесе кофеге қосудың жылытатын әсері бар және біздің сезімдерімізді өткірлейді. Сонымен қатар, борщпен және ет тағамдарымен (мысалы, от қызуына піскен сүрленген етпен) үйлеседі. Антисептикалық және ауруды сездіртпейтін қасиеттері салқын тию мен тұмау кезінде сіздің тез сауығуыңызға септігін тигізеді.
Ақпарат мына жерден алынды:http://www.bonduelle.kz
Бұрын тек хош иісі үшін салады деп ойлаушы едім...