Медицина бұл емдік қасиеті өте күшті, сирек кездесетін шөп әлі күнге дейін қолданылмай келеді. Ал халық емшілері күшаланы өкпе ауруларына және бел омыртқа сыздап, буындар сырқырағанда қолданады (ревматизм, падагра, бруцеллез, артрит, т.с.с.). Өкпе туберкулезін емдегенде күшаланы қымызға салып ерітіп, бір кесе тұнбасын күніне 2 рет (күн шығарда және күн батарда) ішетін. Ал омыртқа мен буын ауырғанда дәрілік шөптің тұнбасын теріге абден сінгенше сылап жаққан. Одан кейін науқас адамды жылы орап тастаған. Бұл шөп өте улы болғандықтан, оны аса ұқыптылықпен пайдаланып отырған.