0 дауыс
610 көрілді
Ұлттық тамақ жылқы етін күн сайын асып жей бере аласыңдар ма?  Әлде организмге, асқазанға ауыр болады ма?  Аптасына неше рет жеп жүрсіңдер?

1 жауап

0 дауыс
Мен студентпін. Етті күнде асып жеу...эх...арман болып кетті ғой)) Айына 1-2 рет асып жеуге тырысамыз) Ауылдан ет келсе тіпті керемет қой, күнде той))

Майлы ет болса менің асқазаныма ауыр тиеді, көп жеп қойсам да әсері болады(((
Бәсе жүзіңіз жап жас көрінеді екен содан. Бізде күнде ет, қазы-қарта жеудің сезоны .  Негізі ет жеуден шықпаймыз, шыққан да емеспіз, аптасына 5 күн жеп тойып алып жатамыз ғой, азанда тағы оны жеп кетеміз.  Сол себептен сұрап жатқаным ғой, асқазанға зиян емес па ? деп
Ауылыңыз қай жақта еді?   ол жақта ет көп болушы еді да негізі....бір жылқының жартысын беріп жіберсе көктемге дейін жетер еді ғой сендерге.
ауылым Атырау облысында) аз қалды, каникулда опырып жеймін )) жеймін де семіремін
асқазанға зиян деп айтып жататын еді үйдегілер, алайда, қалайша бештен бас тартасын)
Ет жеп болған соң, әжең жасаған құртты сорпаға салып жақсылап езіп, міндетті түрде  ішу керек . Солай ішкен адам инсульт ауруына шалдықпайды екен. Егер қымыз болса тіпті жақсы, ол организмге өте пайдалы, медицинаның өзі дәлелдеген.   Осы ұлттық традицияны ұмытқан ғой қазіргі қазақтар, ет жеп алып асқазаным ауырды деп қиналып жүреді.  Етті  беш деп айтпаңдаршы түркімен қарақалпақтар секілді, ол солардың сөздері. Қазақтар ЕТ дейді ОК!
жарайды, өзім де ет деймін ғой. үйреніп кетіппін алайда
...