http://www.info-tses.kz/red/article.php?article=73326
Тершеңдікте
Тер бөліну процесі ағзаның тіршілігі үшін аса маңызды. Термен бірге денедегі зиянды заттар бөлініп шығады. Бірақ қатты тершеңдік – адамның эндокриндік және жүйке жүйесіндегі өзгерістерге байланысты болмақ. Қолтықтың тершең-дігін басу үшін 1 шай қасық емен қабығына (дубовой коры) бір стақан қайнаған су құйып, оған лимон шырынын қосу керек. Осы тұнбаны мақтаға сіңіріп, қолтықты сүр-тіп жүрсеңіз, лимон шырыны мен емен қабығының қоспасы тер безінің жұмысын бәсеңдетеді. Осыдан кейін сізден қолаңса иісі емес, лимонның хош иісі аңқып тұратын болады. Онымен қоса, жиі терлейтін қолтықты ас содасы ертітіндісімен сүртсе, тердің бөлінуін едәуір азаяды.
Сондай-ақ тершең адам өзінің жеке дәрі-герімен ақылдаса оты- рып, жалпы ағза имму-нитетін күшейтетін дәрі-дәрмектермен (темір, кальций, фосфор) қатар микроэлеметтерге бай дәрумендер алып ішуі қажет. Сондай-ақ жаужапырақ (мелисса) пен шатыраш (шалфей) шөптерінің тұнбасын күніне 2 рет жарты стақаннан ішіп отырса, денсаулыққа пайдасы зор.
Жалпы тершеңдік туралы жазылған мәлімет!