Марат ОТАРОВ, дәрігер-дерматолог: «Негізі әр адамның тырнағы оның денсаулығын айқындап береді. Егер тырнағыңыз әлсізденіп, сынғыштанып кеткен жағдайда міндетті түрде дәрігерге қаралыңыз деген кеңес айтамын. Кальций деген сияқты дәрумендер де бар. Тырнақты қалпына келтіріп, қатайтады. Анау тырнаққа жағатын бояуларды көп жаға берген болмайды, тырнақ шаршап, өз болмысынан айырылады. Тырнаққа да тынығу қажет. Сонымен қоса, жұмыртқа, балық, күріш, жаңғақты көбірек жеңіз дейміз. Сүт өнімдері де (айран, құрт деген сияқты) тырнақ ауруларының алдын алатынын ескертеміз. Сондықтан осы аталған тағамдар Сіздің күнделікті ас мәзіріңізден табылғаны дұрыс дер едім» .