Мандарин қабығы тәбетті ашуға, асқорыту жүйесінің жұмысын жақсарту үшін жасалатын ащы тұнбаның құрамына кіреді. Ондай тұнбаны 15-30 минут сайын 10-20 тамшыдан қабылдайды.
Мандаринннің кепкен қабығын 1:10 мөлшерінде суға қайнатып ішсе, жөтелді басып, қақырықты түсіреді.
Сондай тәбетті ашу үшін, кептірілген мандарин қабығынан қайнатылған тұнбаны ішуге кеңес беріледі.
Қант диабеті кезінде мандарин қабығынан қайнатылған тұнба қан құрамындағы қанттың деңгейін түсіреді. 3 мандариннің қабығына 1 л су құйып, 10 минут қайнату керек. Қайнатпаны тоңазытқышта сақтап, күнделікті ішіп тұру керек.