+2 дауыс
2.7k көрілді
Ғалымдардың айтуынша еттің сорпасын ішпеу керек. Ішкен күндеде 1 кесе ғана. Зиян дейді. Сол қаншалықты рас. Нақты ақпаратпен жауап берсеңіздер?

7 жауап

+2 дауыс
"ет-етке,сорпа бетке" деген сөз бар емес па.Атам қазақ ет жеп болып,міндетті түрде сорпасын ішпей астың батасын қайтармайтын болған.Сорпаның зияны жоқ,керсінше суық тигенге ішсе емдік қасиеті қазіргі дәрілерден 1000 есе артық.Еттің сорпасына халықаралық патент алу тиіс.
Неге ғалымдар оны зиян дейді ендеше?
Дереккөзін көрсетсеңіз, оны кім айтып жүргенін көрейік. Мүмкін сорпаны өмірінде көрмеген ғалым шығар.
Кешіріңіз кім айтқанын білмеймін. Бірақ қазақстан ба әйтеуір бір каналды қосып қалсам сөйтіп айтып жатыр бір тәте.
0 дауыс
Ол қан қысымды жоғарлатады.
–1 дауыс
Оны айтқан ғалымдар европалық ғалымдар шығар, өмірі тойып ет жеп көрмеген )) Қазақ ет асқанда, көбігін алып тастайды. Сол көбікпен бірге организмге зиянды экстрактивті заттар да кетеді. Сорпа тазарады. Сорпаға қатық не айран қосып ішкен өте пайдалы. Сондықтан, еттің сорпасын қатық не айран қос та, қорықпай іше бер.
–1 дауыс
Менің ойымша ол тұздылығына байланысыты сорпа тұзы көп болса Зиян ал тұзы аз болса пайдалы емспе?
–1 дауыс
Олар тұздылығын айтып тұрған шығар. Солай болса да сорпадан ауырғн әлде зиян шеккен адамды көрмеген сияқтымыз. Керісінше ет жегенде, нағыз витамині етте емес сорпада. Олардың да шығармайтыны жоқ әйтеуір жаңалық ойлап табады. Атам заманнан бері ішіп келе жатырмыз, ештеңе болмай жүрміз ғой.
+1 дауыс
Зиянын білмедім, бірақ пайдасы өте көп. Мысалы: бешбармақты жеп болған соң ішсең тамақты тез сіңдіреді,, иммунитет көтереді, күш-қуат береді,, асқазанды, ішектерді тазалайды,, және ішкенде ерекше дәмімен ләззат сыйлайды,, тағы басқа да пайдалары көп.
0 дауыс
Ролттон,бигбон т.б емес па? Мен ролттонның сорпасын ішуге болмайды деп естігенмін.
...