Тұзды су неліктен тезірек қайнайды? Бұл неге байланысты?

0 дауыс
1.6k қаралым
Тұзды су неліктен тезірек қайнайды? Бұл неге байланысты?
• Санаты: Химия

1 жауап

0 дауыс
Қайнау дегеніміз судың барлық көлемі қайнау температурасына жетті деген сөз. Қайнай бастау - қайнатқыш маңындағы сұйықтық критикалық температураға жеткенін білдіреді. Раульдың екінші заына сәйкес, тұзды су жоғарырақ температурада қайнау керек. Тұзды су тезірек қайнайды, бірақ ол ыдыстың түбінде ғана. Сондықтан да, аспаздық кітаптарда тұзды тамақтың соңында қосуға кеңес береді.

Ұқсас сұрақтар

0 дауыс
6 жауап
127,823 сұрақ
322,429 жауап
153,155 пікір
72,965 қолданушы