Тұзды су неліктен тезірек қайнайды? Бұл неге байланысты?

0 дауыс
1.5k қаралым
Тұзды су неліктен тезірек қайнайды? Бұл неге байланысты?
Химия

1 жауап

0 дауыс
Қайнау дегеніміз судың барлық көлемі қайнау температурасына жетті деген сөз. Қайнай бастау - қайнатқыш маңындағы сұйықтық критикалық температураға жеткенін білдіреді. Раульдың екінші заына сәйкес, тұзды су жоғарырақ температурада қайнау керек. Тұзды су тезірек қайнайды, бірақ ол ыдыстың түбінде ғана. Сондықтан да, аспаздық кітаптарда тұзды тамақтың соңында қосуға кеңес береді.

Ұқсас сұрақтар

127,728 сұрақ
322,322 жауап
153,203 пікір
72,717 қолданушы