Тұзды су неліктен тезірек қайнайды? Бұл неге байланысты?

0 дауыс
1.5k қаралым
Тұзды су неліктен тезірек қайнайды? Бұл неге байланысты?
• Санаты: Химия

1 жауап

0 дауыс
Қайнау дегеніміз судың барлық көлемі қайнау температурасына жетті деген сөз. Қайнай бастау - қайнатқыш маңындағы сұйықтық критикалық температураға жеткенін білдіреді. Раульдың екінші заына сәйкес, тұзды су жоғарырақ температурада қайнау керек. Тұзды су тезірек қайнайды, бірақ ол ыдыстың түбінде ғана. Сондықтан да, аспаздық кітаптарда тұзды тамақтың соңында қосуға кеңес береді.

Ұқсас сұрақтар

0 дауыс
6 жауап
127,759 сұрақ
322,322 жауап
153,150 пікір
72,779 қолданушы