+2 дауыс
949 көрілді

Сыраның жақсы жағы семірту ме?

Оның жақсы жағы бар екенін білмеппін. Сіздерге айтарым  пивоның қазақшасы - сыра.

10 жауап

+1 дауыс

Пиво өта зиян.Себебі оның құрамында қоспалар өте көп.Оны ажырату үшін бауыз мен бүйрек көп күш жұмсап зақымданады.Пиво ішпеңіз.Оның жақсы жағы жоқ.

+1 дауыс

Сыраның құрамында асты қорытатын ферментативтік заттар бар. Шашлықты сырамен жейтіні сондықтан. МАҢЫЗДЫ: ферментативтік заттар тек құйылмалы сырада ғана болады. Бөтелкедегі пастерленген сырада жоқ.

0 дауыс

Сыра теріні жұмсартады және кеудеңді үлкейтіп жібереді. 

0 дауыс

ол зиянды ғо оның ешкандай пайдалы жағы жоқ!!!

+1 дауыс

Сырамен шаш жуған өте пайдалы. Сосын, автокөліктердің шиналарын жуса, тамаша тазартады.

Ия, шаң түстес боп тұрған дөңгелектер қап - қара боп шығады))
0 дауыс

Сыраның жақсы жағы жоқ.Жаман жағы көп.

Сыра — арпа, су және құлмақ (хмель) араластырып ашыту арқылы дайындалатын алкоголі аз сусын (ішімдік). Оның құрамында 4—10%-ға дейін тез сіңетін тағамдық заттар, 0,3—0,4% көмірқышқыл газы мен органикалық қышқылдар, құлмақтың ащы қалдықтары, сондай-ақ 1,8—6% шамасында алкоголь болады. Сыра дайындауда арпаны тазалайды, жуады, суға салып жібітіп қабығынан ажыратады. Осы дәндерді көктетіп ары қарай ыстық бумен кептіріп диірменге тартады да, суға араластырады. Суда біраз ұсталған соң ол қою массаға айналады. Оны сүзіп, үстіне құлмақ салып қайнатады. Осыдан соң массаны қайта сүзіп суытады. Осы массаашыту аппаратында 5—90°С температурада 7—8 тәул сақталады. Одан соң ары қарай ашыту және дәмі жетілу үшін 0—20°Стемпературада арнаулы ыдыста сақталады. Сыраның толық ашу уақыты 21—90 тәулік.

0 дауыс
Осы біздер Қазақтар сыраның пайдасы жоқ дейміздағы әйтеу ішемізғо, Дұрыспа?
0 дауыс
Сыраның түк пайдасы жоқ. Оның да құрамында арақтан аз болса да алкоголь бар. Алкоголь болған сұйықтың пайдасы жоқ.
0 дауыс
Мен сыраны өлердей жек көремін сондықтан да зиян шыған
0 дауыс
Сыра қарынды тез шығаруға көмектеседі. Ішіп қажеті жоқ негізі.
...