Сағыз шайнасаң неге қарның ашады?

+1 дауыс
946 қаралым
Тамақ жеп,сағыз шайнасаң 10минуттан кейін ашығып қаласың. Не үшін? Және аш қарынға неге сағыз шайнауға болмайды??
Денсаулық Белгісіз

2 жауап

+1 дауыс
Жақсы жауап
Сағыз шайнағанда сілекей көп бөлінеді,сілекей құрамындағы ферменттер асқазандағы ас қорытылуын тездетеді
Дұрыс айтылған, келісемін.
0 дауыс

Сағыз шайнағанда ауыз қуысында сөл бөлінеді. Ал сөл ауыздағы тамақтың жұтылуына көмектеседі. Сондықтан қарның ашады.

127,680 сұрақ
322,223 жауап
153,247 пікір
72,704 қолданушы