Сендер де өте бала секілді ойлайсыңдар.Дәл қазіргі заманда,есі дұрыс адам,дені сау семіз сиырын,немесе жылқысын,түйесін,қойын колбасныйға апарып өткізбейді.Ол семіз мықты малын колбасныйға апарғанша,базарға апарғаны екі есе тиімді қымбатқа сатады,алушылар да қызығып көп аша ұсынады.
Колбасный цехқа тек арам өлгендер,өлмесе де,ауырып өлейін деп тұрған малдар,осы ертең өліп қалады ау деген семірмейтін бурцеллездерді ғана апарып өткізеді,оның себебі: өткен бағасына бере салып аз да болса пұл болсын деген ойлары.Ал колбасный цехтың егесіне арық,ауру,арам өлген болса да өте арзан бағада алып қалып,одан колбаса жасап сатса жақсы пайдасын көреді.Соны да түсінбейсіңдер ма.Холбасный цехтарда өте қаты градуста қыздырып жіберсе ауру малдың етінде жұқпалы бактерия,микробтар,қалмайды.