Қауіпті Е тағам қоспасы жайында не білесіз?

0 дауыс
2.2k қаралым
Мысалға, дәмдеуіштер, балмұздақ, дирол, орбит т.б сағыздарының, жалпы кез келген тағам өнімінің қүрамын оқысаңыз Е102, Е420, Е201, Е501 деген заттар қосылады екен. Соның ішінде ең көп қосылатыны натрий глутаматы. Ол адам организміне өте зиянды, Е тағам қоспалары демікпе, бауыр, бүйрекке зиянды көптеген аурулар туғызады. Олай болса оларды тағамға неге қосады? Орнын басқа заттармен алмастыруға болмайды ма?
• Санаты: Жалпы сұрақ

2 жауап

0 дауыс
Олар тағамдарға, т.басқаларына ерекше дәм беретін шығар..
Белгісіз
0 дауыс
Е тағам қоспаларының көпшілігі зиянсыз таныс тағамдар. Мысалы, тұз, сода, бұрыш, лавр жапрағы т.с.с.
127,777 сұрақ
322,353 жауап
153,150 пікір
72,815 қолданушы