0 дауыс
2.2k көрілді
Мысалға, дәмдеуіштер, балмұздақ, дирол, орбит т.б сағыздарының, жалпы кез келген тағам өнімінің қүрамын оқысаңыз Е102, Е420, Е201, Е501 деген заттар қосылады екен. Соның ішінде ең көп қосылатыны натрий глутаматы. Ол адам организміне өте зиянды, Е тағам қоспалары демікпе, бауыр, бүйрекке зиянды көптеген аурулар туғызады. Олай болса оларды тағамға неге қосады? Орнын басқа заттармен алмастыруға болмайды ма?

2 жауап

0 дауыс
Олар тағамдарға, т.басқаларына ерекше дәм беретін шығар..
0 дауыс
Е тағам қоспаларының көпшілігі зиянсыз таныс тағамдар. Мысалы, тұз, сода, бұрыш, лавр жапрағы т.с.с.
...