Әр көкөніс әр түрлі жағдайда сақталады. Ал сарымсақты үйде сақтау үшін оның бір басын ерітілген балауызға немесе парафинге батырып алып кептіру керек. Сонда ол ұзақ уақыт бүлінбей әрі негізгі құрамын жақсы сақтап тұрады. Кір ілетін жіп және леска Кейбір үйлердің ваннасында кір жаятын жайма темірдің орнына арнайы жіп ілінеді. Алайда осы жіптің орнына диаметрі 1-1,5 мм лесканы пайдалансаңыз, біріншіден, берік болады, екіншіден, сырт көзге көп шалына бермейді. Жуынатын бөлменің қабырғасын 3 мм етіп бұрғылап тесіп, оған басы түйінделген лесканы кіргізіп, үстінен ағаштан тығын қағып, бояп жіберсеңіз леска суырылмайды. Екінші жағын да осылай етіп бекітесіз.
Жалпы пиязды 18-22 градус жылы жерде сақтау керек.