Сары өріктің дәнінен дәрі дәрмек және косметикалық өнімдер саласында сүйық май (абрикосовое масло) өндіріледі. Бұл өрік майы,түріл дәрілік және емдік кремдер, мазьдар, суспензиялар жасағанда еріткіш компонент есебінде ,шаш және бет терісінің күтіміне аналған шампуньдар мен косметикалық өнімдер дайындауда кеңінен пайдаланылады.Дәрілік висмуттың қосылыстары өрік және шабдалы майында өте жақсы ериді.Қытай және Тибет медицинасында ерте кезде астма, көкжөтел, жүйке, жүрек ауруларына емдік дәрілер дайындалған және қазіргі уақыттада өз маңыздылығын жойған жоқ.Кейбір елдерде халық емшілері қатерлі ісікті (рак) емдеуге сары өріктің дәнінен жасалынған дәрмектерін пайдаланып жүр . Сары өріктің дәнінде АМИГДАЛИН деген гликозидттің өте көп екендігі анықталды. Бұл гликозид адам ағзасында аскорбин қышқылымен әрекеттесіп аса қауіпті улы зат синил қышқылын түзетін болғандықтан қазіргі медицинада рак ауруларын амигдалинмен емдеуге заңмен қатаң тиым салынған.Егер сары өріктің дәні вареньеге қосылған болса,( көп дастарханнан көріп жүрмін және өте дәмді) рахаттанып жей беруге болады, себебі вареньенің құрамында қант өте көп болғандықтан синил қышқылы нейтралданып кетеді. Жалпы токсикологияда синил қышқылымен немесе цинанидтермен уланған адамға (егер тірі болса) антидот есебінде қант, глюкоза,метил көгі ,натрий тиосульфатын пайдаланады.