Қайнатып жатқанда тұз қосса тез аршылатын болады дегенді естігенмін, бір шеті тесік жұмыртқаны көрмеппін... Әжеңізге бір жағынан қосыламын, жұмыртқада калория жоғары болады, энергиясы көп тамақ, асылған жұмыртқаны 2 штуктан артық жей алмаймыз ғой (обычно) тез тойдырады, бір ер адам күніне 1 жұмыртқа жесе зияны жоқ, қимылдау арқылы энергияны сыртқа шығарып тастаймыз ғой, оны біз көпшілігіміз таңертенгі асқа жеп жатамыз, но таңертен адамның асқазанында қышқыл көп болады еще толық қызмет атқармай тұрғанда майға қуырылған жұмыртқа жеп оған ауырлық түсіреміз, жас кезде әрине білінбейді, оны кейін қарттыққа жақындағанда сеземіз. Сосын тағы жұмыртқаны көп жегенде адам тез қартаяды, себебі жанағы айтқанымдай калориясы көп там энергия көп болған сон организмде зат алмасу тез жүреді и от этого быстро стареют. Жұмыртқаның пайдасы тоже самое әлсіреп жүрген кезде жесе қосымша энергия болады. Сосын қаздың жұмыртқасы анемияғда жақсы көмектеседі, ол тез қуырылады. Орыс кемпірлер соны таласып тұрып сатып алады, магазинге "маған мынша штук алып қалыңызшы бөлек, кешке аламын" деп алдын ала төлеп қойып алмаса олар түгел сатып алуға да бар)) Пайдасын білген ғой как бы.