+1 дауыс
5.8k көрілді
Бiраз сұрақтарым бар едi, жұмыртқа жайлы. 1)Жұмыртқаның бұзылмағанын қалай бiлуге болады? 2)Пiскен жұмыртқа кейде аршылмай кететiнi бар, соны оп-оңай қалай аршып аламыз? Бiр шетi тесiк жұмыртқа болады, тауық туып болғасын сауысқан аңдып отырады да алып кетпек болып жарып кететiнi бар. 4) Сол бiр шетi жарылған жұмыртқаны суда қалай пiсiруге болады? Ақуызын ағызбай. Әжем айтады,- жұмыртқаны көп жеу зиян, сау адамның өзi аптасына бiр ақ рет жеу керек деп. Өзiне ұнамаған соң айтса керек бiрақ.

8 жауап

+1 дауыс
 
Жақсы жауап
Оны шайкау сілкілеу арқылы арқылы білуге болады бузылган жумыртқаны қулактын жанана апарып ақырын сілкісен пылқылдап дауы жыгады.Тек ақырын сілку керек қатты сілкісен бар бузылғаны бар,бузылмасада пылқылдай береді.Тек бузылғанын ақырын ғана сілкіп дауысынан білесін.
+1 дауыс
Көркем қыз! Жұмыстқа диетический тағам түрі болғандықтан, оны күнделікті жей беруге болады. Жұмыртқаның бұзылмағанын сыртынан білу қиын. Сондықтан жаңа туылған немесе тоңазытқышта тұрған жұмыртқаны пайдаланған дұрыс.Кейде жұмыртқаны жарып аламыз. Ондай жұмыртқаға қайнаған салқын су, ұн, пияз қосып омлет қылып қуырған дұрыс.
Жұмыстқа диетический тағам ? Қызық, мен оны калориясы жоғары тағам екен деп жүрсем..
Жұмыртқа негізінен белок (ақуыз). Құрамында май жоқ, көмірсулар аз. Екі түйір жұмыртқаның тағамдық құндылығы 100 грамм етпен бірдей.
+2 дауыс
Пiскен жұмыртқа кейде аршылмай кететiнi бар, соны оп-оңай қалай аршып аламыз? Жана піскен жумыртқаны муздай суга салып жберип суыганын кутсен болды.Сосын аршысан тез аршылады.Жане жумыртқаға жабыспайды...
Екi жауап етпей бәрiн бiр жауапқа бiрiктiрiп жаз
Жарайды Коркем  карындасым...Айтсан болды
Хе хе 96-ларға қарындас болмаймын мен.
+2 дауыс
Қайнатып жатқанда тұз қосса тез аршылатын болады дегенді естігенмін, бір шеті тесік жұмыртқаны көрмеппін... Әжеңізге бір жағынан қосыламын, жұмыртқада калория жоғары болады, энергиясы көп тамақ, асылған жұмыртқаны 2 штуктан артық жей алмаймыз ғой (обычно) тез тойдырады, бір ер адам күніне 1 жұмыртқа жесе зияны жоқ, қимылдау арқылы энергияны сыртқа шығарып тастаймыз ғой, оны біз көпшілігіміз таңертенгі асқа жеп жатамыз, но таңертен адамның асқазанында қышқыл көп болады еще толық қызмет атқармай тұрғанда майға қуырылған жұмыртқа жеп оған ауырлық түсіреміз, жас кезде әрине білінбейді, оны кейін қарттыққа жақындағанда сеземіз. Сосын тағы жұмыртқаны көп жегенде адам тез қартаяды, себебі жанағы айтқанымдай калориясы көп там энергия көп болған сон организмде зат алмасу тез жүреді и от этого быстро стареют. Жұмыртқаның пайдасы тоже самое әлсіреп жүрген кезде жесе қосымша энергия болады. Сосын қаздың жұмыртқасы анемияғда жақсы көмектеседі, ол тез қуырылады. Орыс кемпірлер соны таласып тұрып сатып алады, магазинге "маған мынша штук алып қалыңызшы бөлек, кешке аламын" деп алдын ала төлеп қойып алмаса олар түгел сатып алуға да бар)) Пайдасын білген ғой как бы.
Рахмет. Негiзi тесiк жұмыртқа болмайды. Сауысқан жарып кетедi унемi. Сауысқан шұқып тесiп әкетiп қалады, не iшiндегi ақуызын сорып кетедi. Ал уйдегi балалар жұмырқаны пiсiрiп бер деп шығады кейде.   Ақуызын ағызып жiбермей пiсiрудi бiлмеген соң cұрап отырмын ғой.
+2 дауыс
1) жұмыртқаны шайқағанда былқылдап дауыс шықса бұзылып кеткен болып есептеледі 2) піспеген жұмыртқаны суға салғанда, жұмыртқа судың бетіне қалқып шықса бұзылып кеткен болып есептеледі 3) дүкеннен сатып алынған жұмыртқа ешқашан тесік болмайды, жұмыртқаны көп уақыт қайнатып, піскен соң суық суға салып қою керек, тесік жұмыртқаны қайнатуға болады, бірақ қатты тесілген немесе жарылған жұмыртқаны не қуыру керек, не басқа нәрсеге пайдалану керек
Ия рахмет.
+1 дауыс
Жұмыртқа піскесін салкын суға саласынғо,сол салқын суга тұз қоссаң оңай аршылады
+2 дауыс
Жұмыртқаның бұзылмағанын байқайтын бірнеше жолы бар,свежий жұмыртқа сырты жылтырамайды,блеск болып жылтырап тұрса ол тұрыңқырап қалған,свеж.жұмыртқа ауырлау болады,ал свеж.емес жеңіл болады,жұмыртқаны құлағыңа апарып шайқап қарасаң ішіндегі сары уызы бүлкілдеп қозғалмауы керек,жұмыртқаны күнге қаратып қарасаң сары уызы мен ағы бөлек айқын көрініп тұрса ол свежий,Бір стақан су алып оған жұмыртқаны салғанда бірден түбіне батып кетсе ол жұмыртқа свежий,шыққанына 3күндей болған,егер жұмыртқа суда тігінен жүзіп жүрсе ол жұмыртқаға 1 апта болған,ал егер жұмыртқа суға салғанда бірден бетіне шығып,жартылай судан шығып тұрса ол жұмыртқаға 3 аптадан асып кеткен.Міне осылай айыруға болады.
0 дауыс
бұзылған бұзылмағанын білу ушін жұмыртқа судын үстінде қалқп т
...