Мен томат пастасын тамақ дайындап отқанда қосамын,бірақ ең соңында томат жоқ секілді сорпа сарғайып,ағарып қалады,қанша түрлі қолданыстарды пайдалансамда болмады,сорпа,лапша,сорпа рожкимен осы сияқты көп түрлі тағамдар,бірақ мен томатты 1 қасық толтырып салғанда сорпа қызармайды,әр кез осылай болады,ал анам тура мен сияқты істегенде қызарып тамақ әдемі шығады,сіз томатты қалай тамаққа қосқан қалай қызартасыз,қалай істейсіз,не қосасыз,шыны керек анамнан ұрыс естимін,томатты тамақ істегенде қай кезінде неден кейін қосса қызарады,үйретіп,түсіндіріп,айтыңызшы сіз тамақты қалай қызартасыз,жақсы жауап басамын өтінем?