+1 дауыс
1.1k көрілді
Құрамында Е(витамин емес басқа зат) деген зат бар тағамды тутыну зиян дегенді теледидардан естіп қалдым. Ол Е деген не сонда, не үшін зиян және қандай тағамдардың құрамында болады жауап күтем?

2 жауап

+2 дауыс
 
Жақсы жауап
Е- деген тағамға ,ішімдіктерге, сусындарға ,кейбір дөрілерге қосылатын қоспалар. ОЛардың көпшілігі товардың жақсы қасиеттерін көзге көрсетіп, тұтынушыны қызықтыру үшін қосады. Мысалы: тамққа қоспа ретінде Е-100 және  Е-182 бояулар, Е-200 консерванттар яғни, сірке немесе лимон қышқылы, Е-640 және Е-642 дәмді күшейткіштер көбіне " пакеттегі тез дайындалатын лапшаларда"натрий глутаматы,  Е-300 Е-330 қышқыл реттегіштер яғни сілтілерді  жатқа білемін және бұндай қоспалары бар тағамдарды, сусындарды  алмауға тырысамын. бірақ кейде балаларым алып қоятын кез болады. Негізі мүлдем пайдаланбаған дұрыс. Олардың көпшілігі аллергендер, және концерогендер. Ал дәрі дәрмекке келетін болсақ бұндай қоспалар тек өте ащы дәрілерді жас балар, кейбір сезімтал адамдарға ішуіне ыңғайлы етіп дәмін жақсарту үшін,немесе ащы таблетканың сыртын жабу үшін қосады.  Дәрінің көлемі, мөлшері  өте аз  болғандықтан , тамаққа қосқандағыдай адам денсаулығына зиян тигізбейді..
0 дауыс
эмулгатор дейді оны естуімше. Я зиян көрінеді. Тіпті кейбіреулеріне тиым салынған.
Заводтан шыққан тағамдарда болат. "Буратино"-осы сокта көп. Құрамында жазылып тұрады.
...