Е- деген тағамға ,ішімдіктерге, сусындарға ,кейбір дөрілерге қосылатын қоспалар. ОЛардың көпшілігі товардың жақсы қасиеттерін көзге көрсетіп, тұтынушыны қызықтыру үшін қосады. Мысалы: тамққа қоспа ретінде Е-100 және Е-182 бояулар, Е-200 консерванттар яғни, сірке немесе лимон қышқылы, Е-640 және Е-642 дәмді күшейткіштер көбіне " пакеттегі тез дайындалатын лапшаларда"натрий глутаматы, Е-300 Е-330 қышқыл реттегіштер яғни сілтілерді жатқа білемін және бұндай қоспалары бар тағамдарды, сусындарды алмауға тырысамын. бірақ кейде балаларым алып қоятын кез болады. Негізі мүлдем пайдаланбаған дұрыс. Олардың көпшілігі аллергендер, және концерогендер. Ал дәрі дәрмекке келетін болсақ бұндай қоспалар тек өте ащы дәрілерді жас балар, кейбір сезімтал адамдарға ішуіне ыңғайлы етіп дәмін жақсарту үшін,немесе ащы таблетканың сыртын жабу үшін қосады. Дәрінің көлемі, мөлшері өте аз болғандықтан , тамаққа қосқандағыдай адам денсаулығына зиян тигізбейді..