Жапондықтар ақымақ халық емес ғой, олар кез келген тамақтың алдында міндетті түрде 1 стакан су ішеді, сол кезде жеген тамағы оңай қорытылады екен. оларда дәмханаларында міндетті түрде алдымен 1 стакан судан бастайды екен.
Сосын тамақты бір уақытта ішу кеерк, мысалы обедті тура 1 де ішетін адам келесі күні де шамамен бірлерде ішетін болса асқазан да соған қалыптасып сол уақытта жақсы қорытады. Яғни тұрақты болу керек.
Аптаның бір күнінде мүлдем майлы тағам жемей, тек көкөністен, жемістеп жасалған жеңіл қорытылатын тамақты жеп, аш жүріп асқазанды демалдыру керек. Кешкі 7 ден кейін мүлдем ештене жемеген адам ешқашан толып кету жайлы проблемасы болмайды))
Таңғы асты міндетті түрде ішу керек, себебі түнімен асқазан демалып қышқылы көбейіп тұрады, ештене жемесе ол күндіз де қышқылдар жиналып жара пайда болуы мүмкін. Арықтаймын деп ұзақ уақыт аш жүру де өте зиян, қайтымсыз процесстер болуы мүмкін.