Өзімнің негізгі мамандығым мал дәрігері болғандықтан,осы сұрақ тура маған қойылғандай болды. Диетологтардың зерттеуі бойынша ең сіңімді жеңілжәне дөрумендерге бай, ол бұғы еті екен. Сосын жылқы еті,одан соң сиыр еті,соңынан қой, шошқа еті екен, Жылқы етінде шеміршек аз арасына май жиналмайды. Жылқы малы жасына қарай семіреді. жасы үлкейген сайын етінің майлылығы да арта түседі.Жалқыда май денесінің белгілі бір бөліктерінде жиналады. Олар Мойынның жоғағы жағы( жал,) жетінші қабырғадан он жетінші қабырғаларға( 11-қабырғасынан қазы жасайды) дейін, сан етініңсырқы жағына , арнайы семіртілгендерінде ,қарынның айналасына , қартасына жиналады. Жылқының еті ( (жая) эритроциттерге бай,сондықтан оның құрамында гемоглобин белогы молынан бар. және қаны аз әлсіз адамдарға өте пайдалы. Жылқы еті асқазанға түскен кезден бастап 3- сағаттың ішінде түгелдей қорытылады екен!!! Жылқы майының құрамында өте құнды, қанықпаған май қышқылдары бар, сондықтан тоңдамайды, тез ериді. Құрамы жағынан сапалы , емдік өсімдік майларына жақын, Қанықпаған май қышқылдары адам ағзасындағы холестеринді ерітіп, кантамырларды тазартады. Халық медицинасында жылқы майы өт жолдарын тазартуға,буын суйек ауруларын емдегенде қолданып жүр . Жалпы жылқы майының емдіқ қасиеті соңғы кезде медицинада үлкен қызығушылық танытуда ,Ал сиыр етіне келетін болсақ , сйыр еті жылқы етіне қарағанда ұзақ қорытылады. Сиыр етінің майында қаныққан май қышқылдары басым. Майы тоңдап тұрады және организмге түскенде қайта холестериннің үлесінің артуына себеп болады.Сиыр етінде гемоглобин, белок , дәрумендер жылқы етіне қарағанда әлдеқайда аз. Сондықтан жылқы етін қалайсың ба, әлде сиыр еті ме , таңдау өзіңде!!!