Танымал айтыс-талас туралы зиян және пайда тұз үшін денсаулық адам созыл- ертеден және дейін ол күн. Ылғи аз тұздарды жеу керек, ал сырттар барлықтар сепкен сүйеді. Расында, әсер тұз адамның бойына тәуелді болады, басты бейнемен, жарат- тұздың санынан және, әрине ғой, оның көрінісінен...
неге өмір тұзбен мумкин емес
* Тұз адами бойдың бір қалыпты тіршілік әрекеті үшін жай керек. Адамның көрінген органында, олай ғой сияқты және қанда, көз жастарымда, терде тұз асырайды. Хлорида натрия бы ықтимал нәрлі заттың және кислорода тасымалы, жүйкенің импульсов берілісі, мускулов қозғалысының, соның ішінде және жүректің мышцы болды. Бой дербес шық- натрий қабілетсіз. Сол себептен адалда- тұздың шығынының өмірлік қажет.
* Тұз табақтың дәмін күшейтетін бір ең таратып жібер- специй. Онымен барлық біздің асымыз бы алабажақ және пресной болды.
Абзалы асқа деген жарат- өңдеудің кезеңінің ең төмен санын өткен натуральную тұзды, ал тағы тәуір - теңізді. Қайнатыңқыра- аршулы тұздың игерушілігі ғой, ара химиялық заттың және арылт- қосымшасының ас әсер биік қызудың(свыше 650 °С), минимуму деген түйілу желательно.
неге имена теңіздің тұзыны?
* натуральный пайдалы продукт, жолымен таза теңіздің суының табиғи выпаривания ал- ас әсер оңтүстіктің күнінің және жел
* без химиялық азықтық үстеме, нешінші жиі үшін рассыпчатости сомда- пайдаланыл- тұз
* арқылы алапаның табиғи қиюы, болып табыл- бастау микро- және макроэлементов, мынадай сияқты калий, магний, кальций, марганец, мыс, темір, цинк және т.д. теңіз тұз толықтай ара бой сұйық сәрсенбі малталан-, емес бөліп жина- ара мата, ішкі орган және слизистых тыс
" имеет жұмсақ дәм, жас хош иіс және төл астын сыз- дайын табақ Ересек адамның денесінде тұздың 250 г мынадай санмен толтыру мүмкін 3-4 солонки асырайды
Многие адамдар әншейін тұздың бір помол пайдаланады. Ал ғой дайын табақтың дәмнің сапалары арада многом ана деген тәуелді болады, қандай тұзды пайдалан-.
Ірі тұзды при бірінші табақтың қамдас- пайдалану тәуір, қосымша үшін қайна- суға барысында асудың көкөніс, макаронных бұйымдардың, жармалардың, маринада қамдас-.
Ортаның тұзының - при қамдас- еттің, көкөністердің, засолки немесе балықтың копчении, консервации үшін
Ұсақ тұз уже дайын табақтарда игерушілік үшін арман
Тұздың химиялық сипаттары. Тұз ащылық = сырттың тұзының К2СО3 2 сырттың ащылығының НСL = 2 КСL СО2 Н2О тұз щелочь = сырттың тұзының СuSO4 2 сырттың түбінің NaOH =Cu(OH) 2 Na2SO4 Соль1 Cu(NO3) 2 соль2 = соль3 соль4 Na2CO3 = CaCO3 2NaNO3 тұз металл = сырттың тұзының CuSO4 Fe = Cu FeSO4 сырттың металл.