0 дауыс
9.3k көрілді
Қиярды қалай тұздаймын? Бүге-шігесіне дейін толық ақпарат қажет.

2 жауап

+1 дауыс
 
Жақсы жауап
Ол қорқынышты емес. Өңезді мұқият алып тастап отыру керек, ал ағаш қақпақты, тасты, дәке-ні мезгіл-мезгіл қайнап тұрған сумен жуып алу қажет. 100 килограмм аршылған қырыққабатты ашыту үшін 2,5 килограмм тұз, 4 -10 килограмм сә-біз немесе 5-8 килограмм алма, 5 грамм хош иісті бұрыш, 10 грамм лавр жа-пырағы керек. Тұзы кем қияр Тұздайтын қиярыңыз-дың мөлшері бірыңғай кішілеу болғаны дұрыс. Оларды мұқият жуып, ыдысқа (эмальды немесе шыны ыдыс, дұрысы) салып, әшкөк, желкен жапырағын және сарымсақ қосып, үстінен тұз-дық (тұзды су) құясыз. Тұзы кем қиярдың бір артықшылығы – тез да- ярланатындығында. Ес-керте кететін тағы бір нәрсе, тұздау уақытын жеделдету үшін қияр-дың ұшын кесіп, оларды ыдысқа салғаннан кейін тұздықты үстінен ыстықтай құйған дұрыс. Осы тәсілмен тұздағанда бірнеше сағаттан кейін-ақ дәмді, тұзы кем қияр дайын болады. Тұздауға қажет тұздық қиярдың үлкен-кішілігіне байланысты: кішілеу қияр үшін 10 литр суға шамамен 400 грамм, ірі қияр үшін 600 грамм тұз керек
0 дауыс
Алдымен тұздайтын банканы бумен ыста немесе қайнатып аласың сосын қиярды жуып тұтас немесе кесіп салып қоспаларды қосасың сарымсақ(чеснок), ас көк(укроп), лавр жапырағы, қара түйіршік бұрыш сосын қайнаған су ыстық емес ең негізгісі уксус қанша қосатынын білмейм.
...