+1 дауыс
8.5k көрілді
Қытырлақ картопты, яғни [ЧИПСЫ][1]-ны үй жағдайында қалай жасайды ?


  [1]: http://kk.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B8%D0%BF%D1%81%D1%8B

5 жауап

+7 дауыс
 
Жақсы жауап
Карточкадан дайындайды,өте оңай...
Ол үшін,картоптың қабығын аршып,жіңішкелеп турап,енд өзіңіз көріп жүрген чипсидің пішініндей етіп турайды...өте жіңішке болуы керек...Табаны майлап жаңағы карточкаларды қыздырады,пісірмес бұрын   туралған картопқа тұз,приправа себіп араластырады ,сосын барып майлы табаға қуырады... Суығасын жесеңіз,нағыз Чипси болып шығады) Асыңыз дәмді болсын.
[міне тағы дайындау әдістері][1]


  [1]: http://www.povarenok.ru/recipes/tag/88/
Айдана білмейтінін жер астында болар)))
Екеуің . . . )  жақсы жауап)
Жымидым )
+2 дауыс
Қытырлақ картопты солай пісірсе қытырлақ болып шықпайды(( мен өзім бірнеше рет пісіріп қарағанмын  бірақ қытырлақ болған жоқ  сөйітсе қытырлақ  картопты жұқа кылып турап оны тұз суға 30 минут қою керек содан соң оны 15 минут  кептіріп бір мешокка ішіне ұн салып тұз салып немесе тағы басқа әртүрлі тұздықтармен картопты  жақсылап араластырып майға қуырса кәдімгі дүкендерде сатылатын чипсылардан 100 пайыз артық))) солай пісіріп қараңыз,,,, маған сеніңіз)))
+1 дауыс
Қытырлақ картопты бор, дөңгелек тәрізді кесіп алып. Тұзды суға 30минут қою керек содан соң құрғақ матаның бетіне жайып кептіреді. Қайнап жатқан майға салып қуырады сүзіп майын әбден ағызып, тұз себеді....
0 дауыс
Бәріңізге  көп рахмет))))))))))))))))))))))))))))
0 дауыс
Рахмет барлықтарыңызға
...