0 дауыс
1.7k көрілді
Мен біреуін білемін, бірақ пайдасы жартылай ғана...Пияз аршыған кезде суға салып қою керек екен, бірақ аршып жатырған кезде көзің ашиды ғой, көзің қызармас үшін алдын ала не істеуге болады? Бір жағынан жақсы ғой көзіңнің ашығаны, бірақ жылатып жұмысыңды жалғастыруға кедергі...

7 жауап

+3 дауыс
1. Пиязға қарамау керек;
2. очкі киіп алсаң жөн.
3. Көзіңді алдын-ала сулап ал.
4. Көзіңді жұмып-ашып, жұмып-ашып, жұмып-ашып, ашып-жұмып тура.
*Көзіңді жұмып-ашып, жұмып-ашып, жұмып-ашып, ашып-жұмып тура.*
)))))))))))))  оны айтпасаң да біледі екенмін.
+3 дауыс
Пиязды аршығанда ең бірінші пияздың басын алып пышақ ұшына қадап алыңыз. Сонда көзіңіз ашымайтын болады. Сондай-ақ, пиязды турамас бұрын 5-10 минутқа мұздатқышқа қойып алыңыз, ал пышақты мұздай суға шайып алған жон, көзіңізді ашытпайтын болады.
көп рахмеет..)) Бақытты болыңдар!
+1 дауыс
тісіңізге ши тістеп тұрып тураңыз сонда көмектеседі деп естігенмін!!!!!
көп рахмеет..)) Бақытты болыңдар!
+1 дауыс
Пиязды ашып болған соң оны ыстық суға салып 1-2 мин.тан кейін алып тураса ашымайды.
көп рахмеет..)) Бақытты болыңдар!Жасушалары  Өліп қалады ғой ыстық суға салған соң.
+1 дауыс
Практакалық мәліметтердің бірінде,  пияздың қабығын ашығанда сағыз шайналса көз жасаурамайды деген.
естімеген елде көп. рахмеет..))
+1 дауыс
пышақты мұздай суға батырып алып тураса ,көз ашымайды деп естігенім бар
рахметіміз..))
+1 дауыс
негізінен дұрыс піспеген пияздар көзді ашытады? шынында да кей кездері пияз ашыған кезде көзіміз ашымайды ғой.......... себебі ол пияздар піскен пияз
рахметіміз..))
...