0 дауыс
2.4k көрілді
p.s.Барлық ұлттық тағамдарының!!!    ..немесе Өзіңіздің білгеніңізше, Рахмет. Мысалы: Бешбармақ)

2 жауап

+2 дауыс
1. Өзің асатын етті аласың.
2.Оны жақсылап шаясын.
3.Шайған соң,  қазаныңа ортасынан жоғары етіп су құясың суық су.  
4.Үлкен қасықтың жартысымен ас тұзын суға салып етіңді сал.
5.Салғансоң оттың астың жақта су қайнағанша қара. Оғанға дейің бетіңдегі көбікшесің сүзіп алып отыр.
6.Суы қайнады ау дегенде оттың астың орташасына қойып сол уақыттан бастап 2 сағатты санайсың. яғни етің жай қайнап 2 сағатта піседі. Оған дейің тұздығыңды, еттің наның жайып  істей беруіңе болады.
7.Екі сағаттан кейің етіңді шынышқымен шаншып көр. Шаңышқы тез шыңшылса еттін піскені, ал қиын шаңшылса етің әлі піспегені. бірақ екі сағатта кез келген ет піседі.
8.Етті түсіріп еттің наның ортасынан бөліп қазаңға саласың да, оттың астың күшейтесің
9.Нан бұрқылдап қайнағанда оттың астың басып, 8 - 7 мин қайнатасың.
 10. 8 мин тан кейін наныңды түсіріп үстіңе етіңді турап, тұздығың құйып столға тартасың


Түсіңдіре алдым ба, алмадым ба........????
0 дауыс

Бауырсақ және ашыған көже

http://www.gourmania.kz/2014/05/bauirsaq.html

Қазақтың ұлттық тағамы - Жаппа


http://www.gourmania.kz/2014/07/zhappa.html

...